Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Κατέβηκε η ελληνική σημαία από το κάστρο της Χιμάρας- από ‘αλβανικό κίνημα’


Μια ομάδα που αποκαλείται «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την είσοδο του παλαιού κάστρου της Χιμάρας, που είχε ανυψωθεί πριν από 24 ώρες και έγινε πρωτοσέλιδο στα αλβανικά ΜΜΕ, όπως σημειώνει η αλβανική Shekulli.

«Πολλά μέλη του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, από τα αλβανικά εδάφη ταξίδευσαν  στη Χιμάρα για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που την ανύψωσαν Έλληνες σοβινιστές στο Κάστρο της Χιμάρας», δήλωσε  ο Ταχίρ Βέλιου, επικεφαλής του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία.
Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, είναι ένα εθνικό κίνημα που ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου του 2016 με στόχο την φυσική ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο κράτος με αλβανικά εθνικά και φυσικά σύνορα, σύμφωνα με τη νομική πράξη της  28ης Νοεμβρίου του 1912, σημειώνει το δημοσίευμα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: