Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Σκόπια: Αρχίζει η κατασκευή αμερικανικού εργοστασίου παραγωγής όπλων

 Δημοσίευμα της τηλεόρασης 'Αλφα' των Σκοπίων, αναφέρεται στη δημιουργία αμερικανικού εργοστασίου όπλων

Στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, ξεκινά η κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου παραγωγής όπλων και πυρομαχικών από την αμερικανική εταιρεία «Broadstone Defense» που σηματοδότησε, 

επίσημα, την έναρξη της επένδυσης, αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στην τοποθεσία 
 ‘Μπάρμπαρος’ στην περιοχή του ‘Μακεντόνσκι Μπροντ’, όπου περίπου 10 στρέμματα έχουν προγραμματισθεί για την κατασκευή του εργοστασίου. Θα περιέχει πέντε χώρους παραγωγής, ένα διοικητικό κτήριο και αποθήκες.
 «Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου του επόμενου έτους. Η τακτική παραγωγή του εργοστασίου αναμένεται να αρχίσει τον Ιούλιο του 2017. Θα απασχολήσει πάνω από 200 εργαζομένους», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιολέφσκι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η «Broadstone Defense» θα μεταφέρει σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής στη χώρα και με τα προϊόντα του εργοστασίου θα απευθύνονται στον στρατό των ΗΠΑ και των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Στην παραγωγή θα ενσωματωθεί και η κατασκευή προσωπικών όπλων (μικρών). Το εργοστάσιο θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Γιολέφσκι, μελλοντικά από την παραγωγή του εργοστασίου θα γίνει και η προμήθεια του στρατού των Σκοπίων.
Ο ιδρυτής του εργοστασίου όπλων, Ντένις Πρατ επέλεξε το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων λόγω της εξαιρετικής γεωστρατηγικής θέσης του και του ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: