Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Ρώσοι κομάντος εξουδετέρωσαν στο Χαλέπι τους αρχηγούς των τρομοκρατών



Πίσω από τις πρόσφατες θεαματικές επιτυχίες του συριακού στρατού στο Ανατολικό Χαλέπι, βρίσκεται η αποτελεσματική δράση των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων.

Αυτή είναι η γνώμη πολλών στρατιωτικών αναλυτών, όπως σημειώνει η διαδικτυακή εφημερίδα στη ρωσική «Русская весна» [Ρωσική Άνοιξη].
Οι αναλυτές σημειώνουν ότι μια σειρά από στοιχεία που συλλέχθηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα αυτό.
Πρώτο στοιχείο είναι τα εντυπωσιακά σχέδια της ρωσικής και συριακής αεροπορίας που χτύπησαν, χειρουργικά, στόχους των τρομοκρατών. 
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν εάν δεν υπήρχαν κομάντος που έδωσαν το ακριβές στίγμα το στόχων, βρισκόμενοι οι ίδιοι εκεί.
Παρόμοιες εμπειρίες του συριακού στρατού δεν υπάρχουν και ένα τέτοιο έργο μόνο οι Ρώσοι θα μπορούσαν να το υλοποιήσουν βρισκόμενο, ακόμη, και μεταξύ των γραμμών του εχθρού.
Το δεύτερο στοιχείο είναι αυτό που έγινε πριν από την επίθεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι. Τα κοινωνικά δίκτυα των εξτρεμιστών ανέφεραν λίγες ημέρες πριν την επίθεση για το κύμα θανάτων, τουλάχιστον δέκα φανατικών πρωτεργατών των τρομοκρατικών ομάδων.
Ορισμένοι, μάλιστα,  από αυτούς ‘εκκαθαρίστηκαν’ βράδυ με οπλισμό ελεύθερων σκοπευτών και άλλοι σκοτώθηκαν  με πυροβόλα όπλα ακριβείας κατά τη διάρκεια συνομιλιών τους στις εγκαταστάσεις κινητών και δορυφορικών επικοινωνιών.
Σε αυτές τις περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται ως ‘χειρουργικές επεμβάσεις’ διαφαίνεται με σαφήνεια η γραφή των Ρώσων κομάντος, λένε οι ειδικοί.
Ανεπίσημες πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έδειξαν απροθυμία να επιβεβαιώσουν την παρουσία Ρώσων κομάντος μεταξύ του συριακού στρατού, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν συμβουλευτικό ρόλο στις διοικήσεις των συριακών μονάδων ειδικού σκοπού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: