Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σκόπια- Εκλογές: Κέρδισε ο συνασπισμός του κόμματος του Γκρούεφσκι OI ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ....


Το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE,  βγήκε πρώτο στις εκλογές, ενώ ο επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε σε νίκη του κόμματός του και σε μεγάλη αλλαγή στη χώρα

Από τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια του 88,61 τοις εκατό των ψηφισάντων πολιτών, πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το δεξιό VMRO-DPMNE που έλαβε 434051 ψήφους, με δεύτερο το σοσιαλιστικό SDSM που έλαβε 415.258 ψήφους. 

Νικητής αναδεικνύεται πάλι ο επικεφαλής του VMRO, Νίκολα Γκρούεφσκι με τον συνασπισμό του «Για καλύτερη ψευδομακεδονία».
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γκρούεφσκι συνεχάρη τους πολίτες για τις επιτυχημένες εκλογές. Τόνισε ότι η χώρα είχε δίκαιες, δημοκρατικές και αξιόπιστες εκλογές και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους πολίτες που ψήφισαν σε αυτές τις εκλογές, ειδικά σε εκείνους που έδωσαν την ψήφο τους στο VMRO-DPMNE, όπως αναφέρει η τοπική τηλεόραση Sitel.
Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι κάτι παραπάνω από 18 χιλιάδες ψήφους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έλαβε από το εκλογικό σώμα αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με το ‘PlusInfo, από τα σλαβικά κόμματα,  το VMRO-DPMNE κερδίζει 52 έδρες (δεν αποκτά αυτοδυναμία) και το SDSM κερδίζει 51 έδρες, στα αλβανικά κόμματα: από το DUI εκλέγονται οκτώ βουλευτές, από το DPA δύο βουλευτές, από τη Συμμαχία των Αλβανών τρεις βουλευτές και από το Besa τέσσερις βουλευτές.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο με την περαιτέρω καταμέτρηση των ψήφων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: