Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρώσοι Spetsnaz σε αιματηρή επιχείρηση κατά ανταρτών στην Συρία




Η δράση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz στην Συρία είναι γνωστή, αλλά λίγα έως ελάχιστα είναι τα πραγματικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η εμπλοκή των ειδικών αυτών μονάδων στη Συρία είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό γιατί ενώ αρχικά η εμπλοκή τους αφορούσε μόνο καθήκοντα αναγνώρισης και ειδικών καθηκόντων (φύλαξη εγκαταστάσεων) στη συνέχεια και με κυριότερο πεδίο δράσης την Παλμύρα οι ειδικές ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της πόλης από την ISIS.  
Είναι άλλωστε γνωστό το συμβάν του θανάτου ενός μέλους ομάδας κατάδειξης στόχων των Spetsnaz (αυτό που στη δυτική ορολογία είναι γνωστό ως J-TAC και πιο παλιά ως FAC) στην Παλμύρα τον περασμένο Μάρτιο ο οποίος κάλεσε πυρά της ρωσικής Αεροπορίας επάνω του όταν είδε είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της ISIS και δεν είχε κανένα άλλο δρόμο διαφυγής.
Όπως βέβαια είναι κοινό μυστικό, οι δυνάμεις των Spetsnaz ήταν στην Συρία πολύ πριν από την ρωσική επέμβαση στη χώρα το Σεπτέμβριο του 2015.
ι αποστολές τους τότε ήταν παροχή εκπαίδευσης σε μονάδες του συριακού Στρατού, και ενίσχυση της ασφάλειας κυρίως στην ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό και άλλες εγκαταστάσεις όπως η ναυτική βάση της Ταρτούς.
Για παράδειγμα η δύναμη Zaslon της GRU είχε αναπτυχθεί ακριβώς  για την ασφάλεια της ρωσικής πρεσβείας.
Όταν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να καταφθάνουν στην Συρία, δυνάμεις Spetsnaz του ρωσικού Στρατού αναπτύχθηκαν για την ασφάλεια της αεροπορικής βάσης Hmeimim στην Λαττάκεια και στην ναυτική βάση της Ταρτούς όπως και για την πραγματοποίηση αποστολών ένοπλης αναγνώρισης για την παροχή δεδομένων στοχοποίησης για την ρωσική Αεροπορία.
Ο ρόλος των Spetsnaz έγινε πιο ευδιάκριτος κατά τη διάρκεια των αρχικών επιχειρήσεων για την κατάληψη του Χαλεπίου τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Όσο οι ρωσικές δυνάμεις αύξαναν την παρουσία τους τόσο και οι δυνάμεις των Spetsnaz και της GRU αυξάνονταν σε αριθμό.
Έτσι πληροφορίες μιλούν για την παρουσία 230 έως 250 μελών ειδικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων και Spetsnaz του ρωσικού Ναυτικού από την 431η Ταξιαρχία Αναγνώρισης.
Υπήρχε ακόμη και ομάδα από την νεοδημιουργηθείσα KSO (διοίκηση ειδικών δυνάμεων), αντίστοιχη της αμερικανικής U.S. Joint Special Operations Command, με την παρουσία στις τάξεις της ελεύθερων σκοπευτών, ή καλύτερα ειδικά εκπαιδευμένων  “counter-snipers” για την εξολόθρευση των ελεύθερων σκοπευτών του εχθρού.
Η ομάδα Conflict Intelligence Team, μια ομάδα πολιτών η οποία ασχολείται κυρίως με τις δραστηριότητες των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό αποκάλυψε τον Νοέμβριο του 2015 και την πρώτη απώλεια για τους Ρώσους Spetsnaz αυτή του λοχαγού Fedor Zhuravlev, απώλεια που επίσημα επιβεβαιώθηκε τον Μάρτιο του 2016.
Οι βασικές αποστολές των μονάδων Spetsnaz στη Συρία είναι τέσσερις.
Πυρήνας των αποστολών τους είναι η κατάγαυση και κατάδειξη στόχων για το ρωσικό Πυροβολικό και την Αεροπορία.
Η δεύτερη αποστολή είναι η πραγματοποίηση  ειδικών επιχειρήσεων με στόχο την εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων υψηλής αξίας, όπως κέντρων διοίκησης και ελέγχου, ή ακόμη και ηγετικών στελεχών των ανταρτών, και εντοπισμός των κινήσεών τους.
Η τρίτη αποστολή όπως είναι η  προστασία. Δυτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η ομάδα Zaslon είναι στην Δαμασκό και για μια άλλη αποστολή: Αυτή της προστασίας των ρωσικών συμφερόντων σε περίπτωση, (όνειρο θερινής νυχτός) «κατάρρευσης του καθεστώτος Άσσαντ».
Στηρίζουν αυτή την θεωρία από την παρουσία της ίδιας μονάδας στη Βαγδάτη λίγο μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσείν όπου ανέλαβαν να «καθαρίσουν» όλα τα ιρανικά αρχεία με έγγραφα που δεν θα ήθελαν να πέσουν στα χέρια των ΗΠΑ, έγγραφα σχετιζόμενα με την Ρωσία βέβαια.
Τέταρτη αποστολή η εκπαίδευση από ειδικούς της GRU και των Spetsnaz των συριακών δυνάμεων σε θέματα αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων. Υπολογίζεται πως σε ότι αφορά την GRU υπάρχουν τουλάχιστον 60 στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Συρία.
Τώρα ένα βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα δείχνει τη δράση των Ρώσων Spetsnaz του Στρατού στην Συρία καθώς εξολοθρεύουν τους ισλαμιστές αντάρτες. 


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: