Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

WikiLeaks: Γαμβρός του Ερντογάν-μεγάλος διακινητής πετρελαίου του ‘Ισλαμικού κράτους’


Σχετική αναφορά (λιγόλογη) κάνει η τουρκική  OdaTv.com

Η WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ένα έγκυρο αρχείο 57.934 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την προσωπική διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μπεράτ Αλμπαϊράκ ( Berat Albayrak), ο οποίος είναι γαμπρός του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Στα μηνύματα που αναφέρονται σε ένα χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2000 έως τις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους (συμπεριλαμβανομένου του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου) είναι ως επί το πλείστον η αλληλογραφία του Μπαϊράκ με την τουρκική κυβερνητική ελίτ: Πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέλη της οικογένειας.
Τα μηνύματα αποκαλύπτουν την εκτεταμένη επίδραση του Αλμπαϊράκ πάνω σε ένα ευρύ φάσμα τομέων της τουρκικής πολιτικής ζωής.
Στις 23 Σεπτεμβρίου, η Ρεντχάκ,  μια τουρκική ομάδα χάκερ, ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αλμπαϊράκ και ότι θα τα δημοσίευε στις 26 Σεπτεμβρίου, εκτός εάν η κυβέρνηση άφηνε ελεύθερους φυλακισμένους αριστερούς, ειδικά την Ασλί Ερντογάν (απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο) και τον Αλπ Αλινόρς (βοηθό συμπροέδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που συνελήφθη στις 16 Δεκεμβρίου.
Όταν δεν ενέδωσε η τουρκική κυβέρνηση, η Ρεντχάκ ανέβασε το αρχείο στο Google Drive και στο Dropbox.
Η τουρκική κυβέρνηση στη συνέχεια λογόκρινε την πρόσβαση στο διαδίκτυο στις εφαρμογές αυτές και συνέλαβε ένα αριθμό υποτιθεμένων υπόπτων της ομάδας χάκερ.
Τα emails  του Αλμπαϊράκ αναφέρονται  σε εισαγωγές πετρελαίου  από ‘Ισλαμικό κράτος’ που είχε καταλάβει πετρελαιοπηγές στη Συρία.
Στις 11 Νοεμβρίου του 2011,  η κυβέρνηση  Ερντογάν πέρασε ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε οποιαδήποτε εισαγωγή, εξαγωγή ή μεταφορά πετρελαίου ή υποπροϊόντων του εντός ή εκτός Τουρκίας. Όμως το νομοσχέδιο ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ανακαλέσει την απαγόρευση σε ειδικές περιπτώσεις…
Η εξαίρεση αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά πετρελαίου  από την εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, δίχως, φυσικά, κανένα δημόσιο διαγωνισμό.
Υπήρξαν πολλές καταγγελίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με εισαγωγές πετρελαίου  στην Τουρκία από το ‘Ισλαμικό κράτος’΄.
Ο Αλμπαϊράκ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με αυτές, αλλά  τα emails αποδεικνύουν το αντίθετο, σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: