Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το ISIS στην Αλβανία- Ο Αλβανός πρωθυπουργός απαντά στη «La Repubblica»!


Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, απάντησε στις κατηγορίες της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica»,  η οποία έγραψε ότι σε ορισμένα χωριά της Αλβανίας, κυματίζουν τη σημαία του ISIS.

« Έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο ψέμα που διαδίδεται παντού, αυτοί που δεν διαβάζουν εφημερίδα δεν ενημερώνονται και αυτοί που διαβάζουν παραπληροφορούνται», σχολίασε ο Ράμα στο Facebook,  απαντώντας στο δημοσίευμα.
Η εφημερίδα «La Repubblica»,   έγραψε χθες ότι Αλβανοί τζιχαντιστές έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον επικεφαλής του ISIS, Αλ Μπαγκντάντι.
Επιπρόσθετα, η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» γράφει για έναν Αλβανό στην Ιταλία,  τον Αλμπάν Ελέζι, που κάνει τζιχάντ προπαγάνδα και προτρέπει για ριζοσπαστικοποίηση.
«Ο συναγερμός είναι για την Αλβανία, από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, καθώς και από εκείνες των δυτικών χωρών, που προειδοποιούν για ριζοσπαστικοποίηση σε ορισμένα χωριά, κυρίως στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, όπου μαύρες σημαίες του ISIS κυματίζουν σε αυτά».
»Οι περιπτώσεις αύξησης των ριζοσπαστών μουσουλμάνων μετατρέπει την περιοχή σε πυριτιδαποθήκη και σε αυτήν την περίπτωση η Ιταλία διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο, κυρίως, η Απουλία.
» Αυτό συνδυάζεται με την παρουσία ριζοσπαστικοποιημένων ομάδων στην Ιταλία που εμπλέκονται στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών», αναφέρει η «Repubblica» με βάση τις ιταλικές πηγές πληροφοριών- σημειώνει η αλβανική «Sot».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: