Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

B.Κορέα - ΗΠΑ : ''Αναβρασμός'' με το USS Carl Vinson να προσεγγίζει τη χερσόνησο της Κορέας


Tεταμένο το κλίμα μεταξύ Βορείου Κορέας και ΗΠΑ .Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς, δήλωσε το Σάββατο, μετά από ημέρες...διφορούμενων μηνυμάτων που έστελνε η Ουάσινγκτον, που βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το aljazeera.com. Η ομάδα του αεροπλανοφόρου υποτίθεται ότι ταξίδευε προς τη Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα τεταμένο εν μέσου της απειλής της Πιονγιάνγκ, η οποία τόνισε ότι θα απαντούσε σε οποιαδήποτε πρόκληση από μέρους των ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφότου οι ΗΠΑ είπαν ότι έστειλαν το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson στην κορεάτικη χερσόνησο. Περισσότερα ΕΔΩ. 

Το αεροπλανοφόρο τελικά έπλευσε βόρεια της Σιγκαπούρης καθώς αυτό θεωρήθηκε ότι είναι ‘’συνετό μέτρο’’ για την αποτροπή της Βόρειας Κορέας γράφει το aljazeera.com. Ακόμα, την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, στην πραγματικότητα απεστάλησαν πλοία από τη Σιγκαπούρη προς την Αυστραλία για να διεξάγουν ασκήσεις με το Αυστραλιανό ναυτικό, γεγονός το οποίο παραδέχτηκαν οι ΗΠΑ γράφει το aljazeera.com. Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι "όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι" - συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών χτυπημάτων - για να περιορίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βορείου Κορέας. Ακόμα, ο Πενς τόνισε ότι το αεροπλανοφόρο θα φτάσει στην κορεάτικη χερσόνησο σε λίγες μέρες.

Η Βόρεια Κορέα γιορτάζει την 85η επέτειο από την ίδρυση του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού την Τρίτη. Ο στρατός έχει σημείωσε σημαντικά γεγονότα στο παρελθόν με την εκτόξευση πυραύλων και τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών. Επιπλέον, ο στρατός της Β.Κορέας δήλωσε το Σάββατο στην εφημερίδα Rodong Sinmun ότι σε περίπτωση όπου οι ΗΠΑ πλήξουν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με τη δύναμη των όπλων ο στρατός θα απαντήσει σε αυτές τις πολεμικές κινήσεις και προκλήσεις . 

Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: