Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Αλβανία: Ο Ραμούς Χαραντινάι απέκτησε αλβανική υπηκοότηταΟ συλληφθείς στη Γαλλία,  - κατόπιν επισήμανσης στην Ίντερπολ από τη Σερβία, Ραμούς Χαραντινάι,   κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, δημοσίευμα αναφέρει ότι απέκτησε αλβανική υπηκοότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «24.al» ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, υπέγραψε, σήμερα,  τη σχετική απόφαση.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  χορηγείται στον Ραμούς Χαραντινάι, πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, και στη σύζυγό του, Ανίτα Χαραντινάι  αλβανική υπηκοότητα.
Σημειώνεται χαρακτηριστικά: 
Σύμφωνα με το άρθρο 92, παράγραφος ‘c’ και το άρθρο 93 του Συντάγματος και του άρθρου 9,  της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν. 8389, με ημερομηνία 05.08.1998, «Περί αλβανικής ιθαγένειας», όπως τροποποιήθηκε, παραχωρήθηκε η αλβανική υπηκοότητα μετά από αίτηση των ατόμων, Χιλμί Χαραντινάι, Ραμούς Χαραντινάι και Ανίτα Μουσταφά», αναφέρει το διάταγμα του προέδρου.
Δεν γίνεται γνωστό, εάν με την εξέλιξη αυτή, από την υπηκοότητα του Κοσοβάρου σε αλβανική, θα έχει άλλη μεταχείριση στη σύλληψή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: