Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Την έντονη ενόχληση της Ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία και
όχι μόνο, προκάλεσαν τα όσα είπε ο ομοσπονδιακός βουλευτής Craig Kelly, σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν στο Σίδνεϊ καταγόμενοι από τα Σκοπια.
Μάλιστα τα όσα ο ίδιος είπε στην εκδήλωση, φρόντισε λίγο αργότερα να δημοσιεύσει στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κ. Kelly κατά την διάρκεια της παρέμβασής του υποστήριξε ότι «ο λαός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, έτσι την αποκάλεσε, θα πρέπει να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της αυτοκυριαρχίας να ζει ελεύθερος χωρίς ξένες παρεμβάσεις».
Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άλλες χώρες «θα πρέπει να σεβαστούν αυτό το δικαίωμα των Μακεδόνων», ενώ κάλεσε την αυστραλιανή κυβέρνηση «να εκφράσει την στήριξή της προς τον Μακεδονικό λαό», αναγνωρίζοντας την ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» την χώρα.
«Είναι επιλογή των κατοίκων της να επιλέξουν το όνομά τους και κανενός άλλου. Η Αυστραλία καθυστέρησε υπερβολικά την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα και αυτό πρέπει να αλλάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά. .
Οι Ελληνες ομογενείς της Αυστραλίας καταγγέλουν το παραλήρημα στο οποίο υπέπεσε ο αυστραλός βουλευτής, ενώ να σημειωθεί πως ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φθάνει μέχρι Λάρισα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να ενόχλησε τον κ. Kelly.
Στο βίντεο που δημοσιοποίησε κ. Craig Kelly στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «υψώνει το ανάστημά του για τους καλούς του φίλους της Αυστραλο-''ψευτομακεδονικής Κοινότητας» ενώ δεν παραλείπει να τους εκφράσει την πλήρη υποστήριξή του.
 
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: