Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Το κόμμα του Γκρούεφσκι ‘έκοψε’ από το όνομα της αντιπολίτευσης τον όρο «Μακεδονία»



Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE στα Σκόπια, του οποίου επικεφαλής είναι ο Νίκολα Γκρούεφσκι, μετονόμασε το κόμμα της αντιπολίτευσης από «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση της Μακεδονίας- SDSM» σε σκέτο «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση- SDS», όπως γράφει το ιδιωτικό  σλαβικό πρακτορείο ‘meta’.

Στις αναφορές του, το κόμμα του Γκρούεφσκι αποκαλεί, πλέον, το έτερο σλαβικό κόμμα ως ‘SDS’ και με αυτήν την ονομασία το παρουσιάζουν στα άρθρα τους αναλυτές και αρθρογράφοι προσκείμενοι στο VMRO-DPMNE, γράφοντας για «σχέδιο του SDS» , «η δημοκρατία του SDS» , «Το SDS θα προσπαθήσει δια της βίας να καταλάβει την εξουσία» κοκ.
Η χρήση αυτού του όρου για την αντιπολίτευση γενικεύθηκε από τις 6 Απριλίου και έγινε πρακτική  των επίσημων δηλώσεων του κόμματος VMRO-DPMNE όταν αναφέρεται στην αντιπολίτευση.
Το πρακτορείο ‘meta’ ζήτησε διευκρινήσεις για την μετονομασία αυτή από τον Ίβο Κοτέφσκι, διευθυντή του Κέντρου Επικοινωνιών του VMRO-DPMNE.   
Ο Κοτέφσκι εξήγησε ότι η συντομογραφία «SDS» χωρίς το «M» έγινε γιατί ο Ζόραν Ζάεφ αποδέχθηκε την πλατφόρμα των Τιράνων, ακολουθώντας μια «αντι-κρατική και αντεθνική πολιτική» και επικαλέσθηκε «πατριωτικούς λόγους».
Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής του SDSM, Ντάμιαν Μαντσέφσκι αποκάλεσε το κόμμα των  κοινοβουλευτικών συναδέλφων του  ως «DPMNE» χωρίς το πρόθεμα VMRO (''Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση''), λέγοντας ότι είναι προσωπική του επιλογή.
Σε αυτό αντέδρασαν οι βουλευτές του VMRO-DPMNE που ζήτησαν την αποκατάσταση της πλήρης ονομασίας του κόμματος, διαφορετικά, όπως είπαν, θα αρχίσουν να αποκαλούν το SDSM με διάφορα άλλα ονόματα.
Πάντως το SDSM στις επίσημες δηλώσεις του αναφέρει το πλήρες όνομα: VMRO-DPMNE.
(meta.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: