Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τουρκία - Έκρηξη με τραυματίες στο Ντιγιάρμπακιρ



Λίγα εικοσιτετράωρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία για ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, με κυρίως κουρδικό πληθυσμό, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.
Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.
Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».
 
 
 



TURKEY - BREAKING: An explosion in a police workshop near a Police HQ in   At least 5 people were injured










Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde patlama meydana geldi. Birçok ambulans patlama yerine sevk edildi. (dihaber)

Δεν υπάρχουν σχόλια: