Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ Ασκήσεις της Τουρκίας με πραγματικά πυρά και έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κύπρου!



της Μαρίνας Νικολάκη
Με δύο νέες παράνομες NAVTEX, το τουρκικό Ναυτικό, δέσμευσε θαλάσσια ζώνη έκτασης περίπου 20.000 τετρ. χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Κύπρου για βολές με πραγματικά πυρά και για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ προς εντοπισμό υδρογονανθράκων. 
 
Συγκεκριμένα, με την πρώτη ειδοποίηση ενημερώνει ότι πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού σε περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου και μεταξύ των ωρών 4.00 – έως 8.00 το πρωί, θα βυθίσει υποβρύχια συσκευή.
 
Με την δεύτερη παράτυπη NAVTEX, ενημερώνει ότι στην θαλάσσια περιοχή που δέσμευσε, θα διεξάγει επίσης αύριο ασκήσεις με βολές από τις 9.00 μέχρι και τις 11.00.
 
Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι από την Κυριακή του Πάσχα, μέχρι και τις 26 Απριλίου με ΝΟΤΑΜ έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές από βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου, έχουν δεσμεύσει μεγάλες περιοχές από τον Απόστολο Αντρέα μέχρι και το Καστελόριζο για αεροναυτικές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.
 
 
Πηγή: Φιλελεύθερος
 
 
Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: