Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Τουρκικές παραβιάσεις: Η Τουρκία "γκρεμίζει" τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο


"'Εξι και σήμερα" για το πολυθρύλητο δημοψήφισμα στο οποίο έχει επενδύσει τόσα πολλά ο πρόεδρος Ερντογάν και στο Αιγαίο οι Τούρκοι... τον χαβά τους: "Επισκέψεις" από την τουρκική Αεροπορία είχαμε και σήμερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα από ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 το οποίο παραβίασε μια φορά τον ελληνικό εναέριο χώρο, προβαίνοντας παράλληλα σε δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν όπως προβλέπεται από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής που εκτελούσαν υπηρεσία readiness στο αεροδρόμιο της Λήμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά τζετ μόλις είδαν τα ελληνικά έστρεψαν και απομακρύνθηκαν προς ανατολάς πριν τα προσεγγίσουν τα δικά μας.

Πέραν της χρήσης των παραβιάσεων στο Αιγαίο ως επίδειξη "ισχύος" και "πατριωτισμού" για καθαρά εσωτερική κατανάλωση, ιδίως εν όψει του κρίσιμου για τον Τούρκο πρόεδρο δημοψηφίσματος της Κυριακής, αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές παραβιάσεις του ελληνικού FIR και οι παραβάσεις από την τουρκική Αεροπορία πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που είναι σε ισχύ τα συμφωνηθέντα... Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών! 


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: