Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Σκόπια: Οι Αλβανοί διαψεύδουν τον Ιβάνοφ για δήθεν ξένη παρέμβαση


"Το DUI αρνείται ο συνασπισμός με το VMRO-DPMNE απέτυχε εξαιτίας μιας τηλεφωνικής κλήσης"Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων DUI, διέψευσε τους ισχυρισμούς του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung», ότι ένα υποτιθέμενο τηλεφώνημα στάθηκε αφορμή για να μην γίνει συνασπισμός με το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι- VMRO-DPMNE.

 Το πρώτο στην προτίμηση των Αλβανών ψηφοφόρων στα Σκόπια, κόμμα, DUI,  χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του Ιβάνοφ ως ‘συκοφαντίες’ και τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι  κανένας παράγοντας από το εξωτερικό δεν επηρέασε την απόφασή του.
«Η απόφασή μας ήταν  συναινετική και εσωκομματική, όταν εντοπίσαμε ότι ο συνασπισμός με το VMRO δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Απορρίπτουμε για άλλη μια φορά τις δυσφημιστικές δηλώσεις του Ιβάνοφ που τις παρουσιάζει κάθε τόσο στην πολιτική σκηνή. 
Πιστεύουμε ότι το συμφέρον των πολιτών είναι να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατόν από τη κρίση, βάση της συμφωνίας που υπεγράφη στα Σκόπια, μεταξύ των κομμάτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος του DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: