Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Γιατί συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ! Αναβολή ταξιδιού Α/ΓΕΕΘΑ για να γίνει η συνεδρίασηΣυνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αύριο στο Μαξίμου,με ατζέντα τόσο σοβαρή ώστε ο Α/ΓΕΕΘΑ να αναβάλλει ταξίδι του στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr το πρώτο και κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι τα ελληνορουρκικά. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι μετά από το δημοψήφισμα στην Τουρκία,τίποτα απολύτως δεν δείχνει ότι το καθεστώς Ερντογάν σκοπεύεο να αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο. Αντιθέτως τα μηνύματα που λαμβάνονται από την Τουρκία είναι μάλλον πιο ανησυχητικά απ΄ ότι πριν από το δημοψήφισμα.


Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και κυρίως οι τρόποι  με τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Μαίου ο Ερντογάν θα συναντήσει τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι τότε η εκτίμηση είναι ότι η Άγκυρα δεν θα τολμήσει κάτι ακραίο. Ωστόσο το “ατύχημα” καιροφυλακτεί. Αυτός είναι ο ένας προβληματισμός των επιτελών. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το ποια θα είναι τελικά η αμερικανική στάση έναντι της Τουρκίας του Ερντογάν,μετά από το δημοψήφισμα. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο κι όπως είναι κατανοητό έχει τη σημασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: