Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Σκόπια- Ιβάνοφ: Ένα τηλεφώνημα χάλασε τον συνασπισμό μεταξύ του DUI και του VMRO-DPMNE


Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung» αποκάλυψε ότι είχε συμφωνηθεί ο συνασπισμός μεταξύ του VMRO-DPMNE και του DUI.

Στη συνέντευξή του, ο Ιβάνοφ, εξήγησε ότι από τα χρόνια της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας, είθισται το πρώτο κόμμα να λαμβάνει  την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησης.
«Μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, έκανα ό, τι  έπρατταν  όλο οι προκάτοχοί μου, ο νικητής των εκλογών έλαβε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Αλλά το VMRO-DPMNE δεν κατάφερε να δημιουργήσει συνασπισμό με τα  κόμματα των Αλβανών των Σκοπίων, εντός της ταχθείσας προθεσμίας των 20 ημερών, όπως ορίζει το Σύνταγμα.  Για την ακρίβεια  ο συνασπισμός συμφωνήθηκε, αλλά την τελευταία ώρα υπήρξε ένα τηλεφώνημα και ο συνασπισμός κατέρρευσε», δήλωσε.
Στο ερώτημα «ποιος ήταν ο καλών» ο Ιβάνοφ απάντησε: «Είσαι δημοσιογράφος. Μπορείτε να το εξερευνήσετε».
Ερωτηθείς τι θα συνέβαινε εάν εκλεγόταν ποτέ ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και με επικεφαλής  το SDSM ήθελαν να σχηματίσουν με τα αλβανικά κόμματα κυβέρνηση, ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι σε μια τέτοια συμμαχία δεν θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει την εντολή στον Ζόραν Ζάεφ γιατί  ‘παίζει δόλια παιχνίδια’:
«Ένας συνασπισμός που δημιουργείται  υπό εκβιασμό είναι ασταθής. Το Σύνταγμα πρέπει να τροποποιηθεί με ειδική πλειοψηφία. Αλλά ο Ζάεφ θα προσπαθήσει να φέρει αυτούς τους νόμους στη Βουλή, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να ασκηθεί βέτο σε πολλά από αυτά και το Συνταγματικό Δικαστήριο να ξεκινήσει την ανατροπή αυτών των νόμων. Αυτό θα γίνει  στον Ζάεφ, μετά από την απόφασή μου, που με κατηγόρησε για αντιαλβανισμό», δήλωσε ο Ιβάνοφ.
Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, πρέπει να γίνουν νέες βουλευτικές εκλογές, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.
(plusinfo.)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: