Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ SDF» ΕΚΤΑΚΤΟ - Αμερικανικό ΥΠΕΞ: «Η Τουρκία δεν μπορεί να πολεμά το ΡΚΚ σε βάρος του πολέμου κατά της ISIS»



του Πάνου Σπαγόπουλου Φανερά ενοχλημένη η Ουάσιγκτον από την χθεσινοβραδινή αεροπορική επιδρομή της τουρκικής Αεροπορίας με 24 μαχητικά εναντίον στόχων των δυνάμεων του SDF που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στην Derik της Συρίας.
«Η Τουρκία δεν μπορεί να πολεμά το ΡΚΚ σε βάρος των προσπαθειών για την ήττα της ISIS» ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
«Είμαστε επίσης ενήμεροι για την απειλή που αντιπροσωπεύει τοΡΚΚ για την Τουρκία, αλλά ξανά αυτό που έχουμε πει στην Τουρκία και το ξαναλέω τώρα είναι πως δεν μπορεί να εστιάσει σε αυτόν τον πόλεμο εις βάρος της μάχης που δίνουμε κατά των τρομοκρατών που μας απειλούν όλους», είπε ο εκπρόσωπος του State Department Mark Toner.
Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε τον «βαθύ προβληματισμό του αναφορικά με την τουρκική αεροπορική επιδρομή».
««Είμαστε βαθύτατα  προβληματισμένοι από το γεγονός της πραγματοποίησης τουρκικών αεροπορικών επιθέσεων στην βόρεια Συρία όπως και στο Βόρειο Ιράκ χωρίς την πρότερη συννενοηση τόσο με τις ΗΠΑ όσο και μετα υπόλοιπα κράτη της Συμμαχίας που μάχονται την ISIS», πρόσθεσε ακόμη ο Toner.
Η πόλη Derik χρησιμοποιείται ως βάση εξόρμησης των δυνάμεων του YPG/SDF για τη Ράκκα η οποία ελέγχεται από την ISIS.
Την ίδια ώρα η Τουρκία προκλητικά κάνει πως δεν έχει καταλάβει τίποτα.
Έτσι δημοσιεύει βίντεο με τις επιθέσεις και φωτογραφίες με τον αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Huslu Akar να παρακολουθεί την επίθεση από κέντρο διοίκησης.



O Τούρκος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων παρακολουθεί τις επιθέσεις της τουρκικής Αεροπορίας 


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: