Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ Ένα 16χρονο κορίτσι το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε από το μακελειό στο Μάντσεστερ - Ο βομβιστής ήθελε θύματα παιδιά


Της Χριστίνας Φλάσκου
 
 
Στο φως της δημοσιότητας έχει έρθει εδώ και λίγη ώρα η πρώτη εικόνα ντοκουμέντο από το εσωτερικό του συναυλιακού χώρου «Μάντσεστερ Αρένα», όπου ο βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στοχεύοντας σε νεαρά παιδιά. Ήδη, αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα του μακελειού που είναι η 16χρονη, Georgina Callander
 
Το θέαμα είναι αποκρουστικό με δεκάδες πτώματα να κοίτονται στο χώρο που πριν απο λίγο διασκέδαζαν. Νεκροί και τραυματίες είναι πεσμένοι στο πάτωμα, ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων και οι αστυνομικοί προσπαθούν αν προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.    
 
Η βόμβα είχε καρφιά και μέχρι και αυτή την ώρα, ο απολογισμός είναι τραγικός, 22 νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά! Λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό αναγνωρίστηκε και το πρώτο θύμα της επίθεσης, η Georgina Callander, ένα κοριτσάκι που λάτρευε την τραγουδίστρια και την ακολουθούσε στις συναυλίες της. Η φωτογραφία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει τραβηχτεί δύο χρόνια πριν. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αναφορές του ξένου Τύπου τουλάχιστον 50 παιδιά έφυγαν από το στάδιο χωρίς τους συνοδούς τους και μεταφέρθηκαν στο κοντινό Holiday Inn.

Έχει, επίσης, ενεργοποιηθεί από το facebook η λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρίσκονταν κοντά στο στάδιο να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.

«Η 6χρονη ανιψιά μου ήταν στη συναυλία. Δεν έχουμε νέα από τον/την συνοδό της και έχουμε αρρωστήσει από το άγχος», γράφει στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια γυναίκα. Το κοριτσάκι ευτυχώς, βρέθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του.
 
Η φωτο ντοκουμέντο από τον εσωτερικό χώρο
 
 
 

Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: