Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

«Θαλασσόλυκος 2017»: Aπών από την τελική φάση ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας στην Τουρκία



Ο Έλληνας Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) στην Άγκυρα δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τελική φάση της μεγάλης τουρκικής αεροναυτικής ασκήσεως «Θαλασσόλυκος 2017», που ξεκινά αύριο στην ευρύτερη περιοχή του Ακζάζ απέναντι από τη Ρόδο.
 Tο γεγονός αυτό είναι οριστικό και αποτελεί ένα μόνο μέρος των ελληνικών αντιδράσεων για τα όσα συνέβησαν στο πλαίσιο της προαναφερθείσης ασκήσεως από τουρκικής πλευράς και το ανακοίνωσε στους στρατιωτικούς συντάκτες ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδος μας.

«Είναι οριστικό. Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών αποφασίσαμε όπως ο δικός μας ΑΚΑΜ δεν παρακολουθήσει την τελική φάση της άσκησης, όπως είθισται και όπως αναμενόταν καθώς οι σχετικές προσκλήσεις έχουν σταλεί».


Απαντώντας και στο “follow-on” ερώτημα που του κάναμε περί του αν έχει εικόνα για το αν και άλλοι ΑΚΑΜ χωρών-μελών της ΕΕ ακολουθήσουν το παράδειγμα του Έλληνος συναδέλφου τους, στο πλαίσιο της σχετικής επιστολής που είχε θέσει για ενημέρωσή τους ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, δεν «ανοίχτηκε» και μας είπε: «Θα δούμε και θα κάνουμε αποτίμηση μετά το πέρας της ασκήσεως. Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι. Εμείς πάντως δεν θα πάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: