Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΠΑΣΚΕΤ :ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΟΙ 3000 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Φόβοι μέχρι και για προβοκάτσια από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη




Επίφοβο είναι το κλίμα για τους 3.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Τουρκία προκειμένου να παρακολουθήσουν τον τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού με την Φενέρ Μπαχτσε.
Αυτό γιατί όπως αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ οι Τούρκοι τους επιτέθηκαν την Παρασκευή επειδή τόλμησαν να μιλήσουν…  Ελληνικά και να πουν την «απαγορευμένη» λέξη Κωνσταντινούπολη.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 2 άτομα  το ένα στο πόδι και το άλλο στο πρόσωπο μετά από επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρι από τους φανατισμένους Τούρκους οπαδούς .
Μάλιστα οι οπαδοί της Φενερ «έγδυναν» τους Έλληνες φιλάθλους επειδή τους ενοχλούσε να βλέπουν τις μπλούζες του Ολυμπιακού που έφεραν επάνω την εικόνα της Αγίας Σοφίας.
Το ίδιο φαινόμενο, δηλαδή την αφαίρεση της μπλούζας, αντιμετώπισαν και παράγοντες του ΟΣΦΠ, όπως ο πατέρας του Μάντζαρη, που υποχρεώθηκε από τους Τούρκους διοργανωτές του final four να βγάλει την μπλούζα που έγραφε «Κωνσταντινούπολη».
Και όλα αυτά πριν ακόμα ξεκινήσει το παιχνίδι της Ελληνικής ομάδας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα έβγαζε και τον νικητή που θα κατέληγε στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής.
Από την μεριά του ο Ολυμπιακός έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το τι θα γίνει την Κυριακή στην Τουρκία και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει ζητήσει από τις Τουρκικές αρχές να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη ώστε να προληφθούν τυχόν επεισόδια σε βάρος των Ελλήνων φιλάθλων αλλά και της ομάδας.
Αυτό όμως που φοβίζει όμως περισσότερο είναι και προβοκάτσια εκ μέρους των Τούρκων, με υποτιθέμενο τραυματισμό Τούρκου φιλάθλου από Έλληνες,  προκειμένου το θέμα να αξιοποιηθεί και πολιτικά από την Άγκυρα.
Για αυτό ακριβώς το λόγο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονται  στην Κωνσταντινούπολη ήταν πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και το ίδιο αναμένεται και αύριο για να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή στους Τούρκους  για να εκμεταλλευτούν τυχόν επεισόδια τόσο για τον αγώνα τον ίδιο όσο και γενικότερα.


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: