Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Σκόπια: Αισιόδοξος ο Ζόραν Ζάεφ για το σχηματισμό κυβέρνησης


Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς
Κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Τέτοβο,  πόλη-κέντρο της αλβανικής πολιτικής ζωής -στη βορειοδυτική περιοχή της FYROMο κληρονόμος της θέσης του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε: 

«Οι συνομιλίες ρέουν με όλα τα πολιτικά κόμματα…[…]… Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα κινούνται στη σωστή απόφαση. Πιστεύω ότι σήμερα, αύριο, μπορούμε να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε κάτι σχετικά με τις θέσεις [στην κυβέρνηση], για τα ονόματα, έτσι θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε τον πολίτη.
Χαίρομαι που ο κ. Σέλα είναι καλύτερα στην υγεία* του, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε πάλι με τη 'Συμμαχία των Αλβανών', οπότε, όταν προκύψει κάτι νέο θα σας ενημερώσουμε»

Όσον αφορά σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους πότε  η νέα κυβέρνηση θα σχηματισθεί, ο Ζάεφ δήλωσε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες, εν μέρει υπό την πίεση των Βρυξελλών, αλλά πρωταρχικό κίνητρο είναι η ποιότητα της κυβερνητικής ομάδας που πρέπει να δημιουργηθεί.
--
*Ο Ζιαντίν Σέλα  υπέστη πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού τραύματος, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων στις 27 Απριλίου 2017 από τους πιστούς στο VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Βλάντισλαβ Περούνοβιτς ( wperunovic@gmail.com),,
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: