Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Βουλγαρία: Πρόταση για καθιέρωση μιας ενιαίας εθνικής γιορτής


Πρόταση  για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος  για την καθιέρωση εθνικής γιορτής της Βουλγαρίας, έκανε ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης Πλέβεν, Γκεόργκ Σπαρτάνσκι,  προκειμένου να γιορτάζεται η ημέρα αυτή από όλους τους Βουλγάρους και να  μην διαχωρίζονται σε ‘ρωσόφιλους’ και ‘μη ρωσόφιλους'. 

Σύμφωνα με τον Σπαρτάνσκι είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η κατάσταση σε κάθε γιορτή ο βουλγαρικός λαός να διασπάται σε σχέση με τα αισθήματα προς τη Ρωσία. Οι  εθνικές γιορτές χωρίζουν το λαό και αυτό δεν είναι καλό, είπε τονίζοντας τη θέση του.
Σύμφωνα με τον ίδιο η μόνη γιορτή που ενώνει τους Βουλγάρους- στο εσωτερικό και στο εξωτερικό- είναι η 24η Μαΐου, Ημέρα της Βουλγαρικής Εκπαίδευσης και Πολιτισμού και της Σλαβικής Γραφής. Την ημέρα, δηλαδή, του εορτασμού των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, διαφωτιστών των Σλάβων.
(bta.bg)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: