Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

«Θερμό» ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην...Αγκυρα για την τουρκική άσκηση "Θαλασσόλυκος"!

Σαν μεγάλο ελληνικό σκάνδαλο χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι την παρέμβαση του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, κ Κυριάκου
Λουκάκη, να καταγγείλει γραπτώς ότι στην τουρκική αεροναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος οι Τούρκοι παραβιάζουν συστηματικά τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο και ζήτησε να σταματήσουν οι αμέσως αυτές οι παραβιάσεις.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα σε γραπτή επιστολή του τονίζει οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και γενικότερα στο Αιγαίο τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο και ζήτησε να σταματήσουν πάραυτα οι παραβιάσεις από τουρκικής πλευράς.

Όπως είναι γνωστό στο Αιγαίο γίνεται αυτές τις μέρες ένα μεγάλο «θερμό πάρτι» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την μεγάλη τουρκική άσκηση θαλασσόλυκος που άρχισε στις 13 και θα τελειώσει στις 28 Μαΐου στις περιοχές : θάλασσα Μαρμαρά, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Στην τουρκική άσκηση μετέχουν 14 φρεγάτες, 6 κορβέτες, 17 καταδρομικά-άκατοι, 9 υποβρίχια, 6 ναρκαλιευτικά, 13 πλοία λογιστικής υποστήριξης, 4 περιπολικά σκάφη, 4 περιπολικά αεροσκάφη, 19 ελικόπτερα ναυτικού, 7 ομάδες κομάντος SAT, και 2 ομάδες κομάντος SAS.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
 
 
taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: