Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝ Δήλωση «φωτιά» προς Αγκυρα του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Ν.Τσούνη: «Αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε και θα νικήσουμε»!



Της Χριστίνας Φλάσκου
Ένα 24ωρο πριν πέσει η αυλαία του επιθετικού τούρκου «θαλασσόλυκου» στο Αιγαίο, και ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν, ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα εξέπεμψε ο αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αρετή και Τόλμη», ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης τόνισε χαρακτηριστικά: "Θα πρέπει όλοι εχθροί και φίλοι να ξέρουν. Έχουμε τη βούληση, έχουμε τα μέσα, έχουμε τη γνώση, έχουμε την ετοιμότητα και αν απαιτηθεί θα κάνουμε αυτό για το οποίο εκπαιδευόμαστε μια ζωή: θα νικήσουμε".
Η κύρια αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού είναι η αποτροπή εχθρικής ενέργειας, η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, η αντιμετώπιση απειλών όπως της τρομοκρατίας, τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για εγρήγορση και ετοιμότητα για να "αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις", όπως είπε.
Οπως αναφέρει σε συνομιλητές του ο Α/ΓΕΝ: "Εχουμε την δύναμη να νικήσουμε γρήγορα και να καταφέρουμε συντριπτικό πλήγμα στον αντίπαλο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα παλαιότητας του στόλου κύριων σκαφών αλλά έχουμε εναλλακτικές. Σε τελική ανάλυση και τα πλοία του αντιπάλου αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα παλαιότητας με εξαίρεση τις δύο Ada. Σε πέντε χρόνια δεν ξέρω ποια θα είναι η ισορροπία, αλλά σήμερα μπορούμε να τους κατανικήσουμε".


Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: