Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Αλβανία: Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων ζητά την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

«Επιστροφή υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για τους νέους»

«Η επιστροφή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας», έχει προταθεί από τον, Σφετίμ Ιντρίζι, επικεφαλής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων – PDIU, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη νεολαία και υποστηρικτές του κόμματός του.

Στη συνάντηση που έγινε στα Τίρανα, ήταν παρούσα και η βουλευτής του κόμματος, Μεσίλα Ντόντα, ο Ιντρίζι πρότεινε την επιστροφή της στρατιωτικής θητείας για τους νέους, ώστε κάθε 18χρονος Αλβανός να ορκίζεται ενώπιον της σημαίας.
«Εμείς προτείνουμε να επιστρέψει η στρατιωτική θητεία στους νέους, είναι μια πρακτική που ακολουθούν όλες οι προηγμένες χώρες του κόσμου. Πιστεύω ότι ο Θεός θα μας προστατέψει καθώς και άλλοι, αλλά πρώτα εμείς πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.
Για την Αλβανία, απαιτείται η νεολαία να κάνει ένα μήνα στρατιωτικής εκπαίδευσης. Η στρατιωτική εκπαίδευση θα κάνει τους νέους να αγαπάνε αυτήν τη χώρα ακόμη περισσότερο.
Εμείς πάντοτε πιστεύουμε ότι μία στρατιωτική εκπαίδευση θα μας κάνει να αγαπάμε περισσότερο αυτή τη χώρα».
(joq.al)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: