Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ξεκίνησε η απόβαση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στον Έβρο

Την Τρίτη η πρώτη διέλευση χερσαίων δυνάμεων στον Έβρο. 



Με την έλευση δύο αεροσκαφών και 350 Βρετανών στρατιωτών στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε η απόβαση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στον Έβρο.
avro raf
vogoarer A300
Σήμερα προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη δύο αεροσκάφη, ένα Voyager A 300 κι ένα Avro R200, τα οποία μετέφεραν το στρατιωτικό προσωπικό.



Σε λίγες ώρες αναμένεται πολεμικό πλοίο το οποίο μεταφέρει οχήματα και το πρωί θα ξεκινήσει η διέλευσή τους από τον Έβρο, προκειμένου να καταλήξουν στη Ρουμανία.
Στη Ρουμανία θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «Noble Jump», στην οποία θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία.
Η άσκηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Έβρο, έχουν ληφθεί δρακόντια μέτρα ασφαλείας, τόσο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, όσο και από υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, όχι μόνο στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, αλλά σ” όλο το νομό, για να διασφαλιστεί η γρήγορη και χωρίς απρόοπτα διέλευση των δυνάμεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: