Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ξαφνικά οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στο Αφγανιστάν: Επιστρέφουν με την αποστολή 4000 στρατιωτών!






Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την αποστολή στο Αφγανιστάν 4000 στρατιωτών στην μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων από τότε που ο Μπάρακ Ομπάμα είχε προαναγγείλει την σταδιακή αποδέσμευση των ΗΠΑ από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη χωρά.
Αυτό ανακοίνωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου ο οποίος προέθεσε πως η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τη Δευτέρα από τον υπουργό άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis.
Η απόφαση για ανάπτυξη περισσότερων  έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την αμερικανική εμπλοκή στο Αφγανιστάν η οποία περνά τη δυσκολότερη φάση της με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας να δηλώνει στο Κογκρέσο πως «Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν».
Παρά τα 16 χρόνια έπειτα από την έναρξη της πολεμικής επέμβασης στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ περιγράφουν μια ζοφερή κατάσταση στον πόλεμο μεταξύ των Ταλιμπάν και των στρατευμάτων της αφγανικής κυβέρνησης -που έχουν την στήριξη των ΗΠΑ-, με αμερικανούς διοικητές να κάνουν λόγο για «αδιέξοδο».
«Δεν κερδίζουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αυτή την στιγμή. Θα το διορθώσουμε αυτό το συντομότερο δυνατό», είχε πει ο Μάτις καταθέτοντας ενώπιον των μελών της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
«Οι Ταλιμπάν είχαν μια καλή χρονιά πέρσι, προσπαθούν να έχουν ακόμη μία φέτος... Αυτή την στιγμή πιστεύω ότι ο εχθρός προοδεύει», είχε προσθέσει.
Η νεά ανάπτυξη δυνάμεων έρχεται μετά την εντολή του Αμερικανού προέδρου προς τον υπουργό Άμυνας να αναλάβει μέτρα για την αναστροφή  της δυσχερούς κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί φέτος. 
Αποφασιστικής σημασίας για την αποστολή των επιπρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων ήταν η κατάληψη της περιοχής όπου χρησιμοποιούσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως κρησφύγετο της Τόρα Μπόρα.
Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι οι Ταλιμπαν ουσιαστικά παραδίδουν περιοχές που κατέχουν στον ISIS ο οποίος σε λίγο διάστημα μπορεί να ελέγχει μεγάλο τμήμα της χώρας.
Αυτό ακριβώς έγινε με την κατάληψη του τεράστιου ορεινού συμπλέγματος  σπηλαίων Τόρα Μπόρα, στρατηγικής και συμβολικής σημασίας, που χρησιμοποιούσε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ως κρησφύγετό του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν.
Με ηχητικό μήνυμα που μετέδωσε το Radio Khilafat της ISIS οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι η μάχη (με τους Ταλιμπαν) έχει τελειώσει, κάτι που επιβεβαίωσαν και Αφγανοί αξιωματούχοι.
Αν και όπως σημείωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων αυτών θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων η πραγματικότητα είναι κατά πολύ διαφορετική.
Τα αμερικανικά στρατεύματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε αμιγώς στρατιωτικά καθήκοντα ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εμπλοκή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν  που ουδείς αυτή τη στιγμή γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει.
Σημειώνεται πως με βάση στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ειδικός γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, ο Αμερικανικός στρατός έως τις 20 Φεβρουαρίου ήλεγχε ή ασκούσε επιρροή σε μόλις το 59,7% των 407 επαρχιών του Αφγανιστάν, μια έκταση μειωμένη κατά 11% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2016.
Οι 4000 νέοι στρατιώτες πρόκειται να ενισχύσουν τους 2000 που βρίσκονται ήδη στο Αφγανιστάν σε μια νέα προσπάθεια για αναχαίτιση της ορμής των Ταλιμπαν της al-Qaeda αλλά αι της ISIS στη χώρα.
Στο μεταξύ η διείσδυση της ISIS στο Αφγανιστάν είναι μεγάλη. Ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία έντονης καχυποψίας ανάμεσα στους Αμερικανούς  και Αφγανούς στρατιώτες σε σημείο που οι Αμερικανοί εκτός από μπροστά τους θα πρέπει να κοιτούν και πίσω τους ή δίπλα τους.
Αυτό η ISIS θέλει να το επιτύχει με κτυπήματα Αφγανών στρατιωτών σε Αμερικανούς που υπηρετούν στις ίδιες βάσεις, όπως έγινε και σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση κατά Αμερικανών με αποτέλεσμα τρεις να τραυματιστούν σοβαρά ενώ άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια.
Παράλληλα τα τρομοκρατικά κτυπήματα μέσα στην Καμπούλ είναι πλέον καταστροφικά. Πριν δύο εβδομάδες ένα παγιδευμένο βυτιοφόρο όχημα είχε ανατιναχθεί κοντά στην γερμανική πρεσβεία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 80 άτομα, στη χειρότερη επίθεση των Ταλιμπάν στην αφγανική πρωτεύουσα μέσα στο 2017.



 Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: