Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα για τα Σκόπια προτείνει το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» !!ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΓΙΑ ''ΤΡΕΙΣ'' ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ''




Τα σκοπιανά ΜΜΕ παρουσιάζουν το εξώφυλλο της ελληνικής εφημερίδας με την πρόταση της Αθήνας


«Μακεδονία του Βαρδάρη», είναι η ελληνική πρόταση προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για την επίλυση της διαφοράς αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Telma’ επικαλούμενη δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδα «Real News».

Η εφημερίδα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η γεωγραφική ονομασία «Βαρδάρης» θα αποκλείει οποιαδήποτε αλυτρωτικές διεκδικήσεις από την πλευρά των Σλάβων , όπως αναφέρει το ‘Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα’.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα γράφει ότι μια εναλλακτική πρόταση από την ελληνική πλευρά, μπορεί να είναι η ‘Δημοκρατία των Σκοπίων’, μια πρόταση που απορρίφθηκε σε διαπραγματεύσεις  των προηγούμενων ετών.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι προτάσεις αυτές  είναι γνωστές στην κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς και στον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
(telma)


Πηγη:
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: