Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Αποχώρησαν οι Ρώσοι από τα κουρδικά εδάφη στην Β. Συρία - «Πράσινο φως» στην Άγκυρα για εισβολή!


Αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από την περιοχή της Αφρίν προοιωνίζοντας εξελίξεις για την περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου  δείχνουν τη ρωσική βάση επιτήρησης στην Αφρίν να είναι εντελώς έρημη χωρίς ίχνος Ρώσων στρατιωτών καταδεικνύοντας ότι η Μόσχα πρακτικά έχει δώσει το «πράσινο» φως για εκτεταμένη τουρκική επιχείρηση και εισβολή σε όλη την επαρχία ανατρέποντας τα σχέδια του YPG για κουρδική ανεξαρτησία και κράτος εντός της συριακής επικράτειας.
Είναι φανερό πλέον ότι μετά την συμμαχία των Κούρδων κατά ΗΠΑ και Ισραήλ η Μόσχα εκτιμά ότι το YPG/SDF είναι μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντά τους από ότι ο FSA κάτι που συμπίπτει και με την τουρκική άποψη.
Ίδια άποψη έχει και η Δαμασκός βέβαια η οποία εκτός των ισλαμιστών ανταρτών έχει να αντιμετωπίσει και τις αποσχιστικές τάσεις των Κουρδων σε μια προσπάθεια να ακρωτηριάσουν την συριακή επικράτεια.
κύκλοι των Κουρδων αναφέρουν πάντως πως οι φήμες που κάνουν το  γύρο του διαδικτύου για αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων δεν ισχύουν και πως οι Ρήσοι εξακολουθούν  να παραμένουν σε μικρότερα στρατόπεδα στην επαρχία.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η τουρκική εισβολή στην βόρεια Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» φάση 2, είναι θέμα ημερών ίσως και ωρών με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν οτι αυτή θα ξεκινήσει εντός του Σαββατοκύριακου.
Η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah αναφέρει πως ο τουρκικός Στρατός είναι έτοιμος για μια «ολοκληρωτική επίθεση» εναντίον της Αφρίν όσο και της Tell Rifaat και της Minnigh προπύργια του PYD και του YPG.
Η επαρχία της Αφρίν προοιωνίζεται από τους Κούρδους να γίνει ο «πυρήνας» της κουρδικής ανεξαρτησίας και του νέου κράτους που ετοιμάζουν με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ κάτι που όμως Ρωσία και Τουρκία όπως και η Δαμασκός δεν μπορούν να δεχθούν.
Από την πλευρά του οι Κούρδοι προειδοποιούν ότιη κατάσταση οδεύει σε μια «ανοικτή και ολέθρια σύγκρουση με την Τουρκία» στην βόρεια Συρία, ενώ οι βολές του τουρκικού πυροβολικού συνεχίζουν να στοχεύουν την Αφρίν.  
Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Numan Kurtulmus δήλωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία πρόκειται να ανατυπώσει οποιαδήποτε πυρά προέλθουν από την πλευρά του YPG
«Πυρά που θα προέλθουν από την συγκεκριμένη οργάνωση από την περιοχή της Αφρίν θα απαντηθούν στο πλαίσιο των ισχυόντων κανόνων εμπλοκής» δήλωσε πιο συγκεκριμένα.
Η έρημη πλέον ρωσική στρατιωτική βάση στην Αφρίν
Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: