Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο Μάθιου Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα


Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και διαμεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για τη διαφωνία του ονόματος των Σκοπίων με την Ελλάδα, Μάθιου Νίμιτς, θα φθάσει την Κυριακή σε διήμερη επίσκεψη στα Σκόπια και μετά θα μεταβεί σε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο Νίμιτς θα συναντηθεί  με την νέα  κυβερνητική ηγεσία και θα ενημερωθεί για  τη θέση της σχετικά με τη διαμάχη του ονόματος.
Ωστόσο, δεν αναμένεται συγκεκριμένο αποτέλεσμα από την επίσκεψή του, ούτε κομίζει οποιαδήποτε πρόταση. Ο κύριος στόχος θα είναι η διαδικασία συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της διαφοράς.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Νίμιτς στην περιοχή από τον Ιούλιο του 2014, όταν είχε δηλώσει ότι περιμένει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα δήλωσε ότι η επίλυση της διαφοράς πρέπει να τοποθετηθεί ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης της FYROM.
(meta)

Πηγη:
http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: