Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο μετά τις υπερπτήσεις


Μόλις δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 σήκωσαν το βάρος των τουρκικών παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο καθώς πραγματοποίησαν 14 και 15 παραβιάσεις του ελληνικού FIR σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ μία ακόμη "χρέωθηκε" σε ένα ζευγάρι μαχητικών F-16 τα οποία έφθασαν οπλισμένα.

Οι τριάντα παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και οι τρείς παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας έρχονται μετά το χθεσινό μπαράζ παραβιάσεων που συνόδεψε τις προκλητικές υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, δείγμα ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να μειώσει την ένταση στο Αρχιπέλαγος επιμένοντας στην πολιτική της έντασης.

Όλα τα αεροσκάφη, ακόμη και τα αργοκίνητα CN-235, αναχαιτίσθηκαν από δύο ζεύγη ελληνικών F-16 επιφυλακής τα οποία απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια της Αγχιάλου και της Λάρισας ενώ στην "αρένα" ρίχτηκε ένα ακόμη ζευγάρι μαχητικών του ιδίου τύπου. Οι Τούρκοι χειριστές δεν έδειξαν καμμιά όρεξη να φύγουν με το... καλό και ενεπλάκησαν με τα ελληνικά τζετ δύο φορές, μια στις 11:35 πμ δυτικά της Λέσβου και ξανά δέκα λεπτά αργότερα, στις 11:45 πμ, νοτιοδυτικά της νήσου. 


Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: