Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τα Σκόπια δεν θα κατασκευάσουν νέα στρατόπεδα προσφύγων


Η Σλοβακία, ως κράτος μέλος της ΕΕ, υποστηρίζει ότι η Βαλκανικός Μεταναστευτικός Διάδρομος θα πρέπει να παραμείνει κλειστός και τα κράτη μέλη να δράσουν αποτελεσματικά.

Αυτή είναι η θέση του πρέσβη της Σλοβακίας στη χώρα,  Μάρτιν Μπρέζακ, μια χώρα που έχει μέχρι στιγμής αποστείλει 190 αστυνομικούς στα σύνορα Σκοπίων- Ελλάδας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών διελεύσεων.
«Ζωτικό συμφέρον της Σλοβακίας, είναι ο βαλκανικός μεταναστευτικό διάδρομος να είναι κλειστός για την παράνομη μετανάστευση κάθε μέλος της ΕΕ πρέπει να συμβάλλει με τον τρόπο που θεωρεί αποτελεσματικότερο», δήλωσε ο Μπρέζακ, πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στα Σκόπια.
Η κατάσταση είναι σταθερή, υπάρχει μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, ο οποίος τόνισε ότι απαιτείται συντονισμός για την αντιμετώπιση μιας νέας ενδεχόμενης νέας εισροής των προσφύγων.
«Μόνο μέσα από μια κοινή προσέγγιση μπορεί να αντιμετωπισθεί  μια δυναμική αύξηση της μεταναστευτικής κρίσης, τώρα έχουμε μια σταθερή κατάσταση, ακόμη και η παράνομη μετανάστευση βρίσκεται σε παρακμή», είπε ο Σπασόφσκι.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα δύο στρατόπεδα  υποδοχής μεταναστών είναι επαρκή για μια πιθανή έξαρση της μεταναστευτικής ροής και ότι η χώρα δεν έχει την ανάγκη δημιουργίας νέων καταλυμάτων.
«Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτά τα κέντρα υποδοχής που υπάρχουν σε περίπτωση αύξησης της μεταναστευτική ροής είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που θα παρουσιασθούν», είπε ο υπουργός.
Υπάρχει, ωστόσο, μια ετοιμότητα, σε  μια ενδεχόμενη επανάληψη της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια και βόρεια σύνορα, όπως αυτής του 2015.
(24vesti)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: