Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Καλόλιμνος: Έτοιμοι για όλα οι Εθνοφύλακες

Στην Καλόλιμνο μεταφέρθηκαν οι Εθνοφύλακες για να συμμετάσχουν στην εκτέλεση Βολών Εθνοφυλάκων του ΤΕΘ ΚΩ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΣ οι βολές εκτελέσθηκαν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης Εθνοφυλακής.

Παρουσία του Ταξίαρχου Δημήτρη Χούπη, νέου Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, διαπιστώθηκε η άριστη προετοιμασία και οργάνωση της εκπαίδευσης από την 80η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής καθώς και η εξαιρετική πειθαρχία και το υψηλό ηθικό των Εθνοφυλάκων. 
Η 80η ΑΔΤΕ έχει έδρα την Κω.

Να σημειώσουμε οτι η Καλόλιμνος δεν έχει μόνιμο πληθυσμό, αλλά διατηρεί κάποιους στρατιώτες που επανδρώνουν το τοπικό φυλάκιο.

Σημαντική ειναι η τοποθεσία της Καλολίμνου και συνεπώς οι ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ανατολικά της Καλολίμνου στα πέντε χιλιόμετρα βρίσκονται οι δύο βραχονησίδες Ίμια. Η συνοριακή γραμμή των χωρικών υδάτων διέρχεται από το μέσον, της μεταξύ Ιμίων και πλησιέστερης τουρκικής ακτής, απόστασης.

Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων.















Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: