Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Μεγάλη επιχειρησιακή άσκηση, φέρνει στην Λήμνο τετρακόσιους επίστρατους τις προσεχείς μέρες!

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η Λήμνος και πιο συγκεκριμένα στρατόπεδο περιφερειακά της Μύρινας θα φιλοξενήσει περισσότερα από πεντακόσια άτομα τα οποία και κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη χερσαία άσκηση των τελευταίων ετών στην Λήμνο.
Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο  χρόνο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δείχνει με πράξεις του μια ιδιαίτερη ευαισθησία  για την  περιοχή του Βορείου Αιγαίου με συνεχείς  στρατιωτικές επισκέψεις και ασκήσεις.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το τελευταίο εξάμηνο από το νησί του Αγίου Ευστρατίου έχουν «περάσει» από τον Πρωθυπουργό μέχρι όλους τους Αρχηγούς οπλών και σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.
Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά της Λήμνου που τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να υποδέχεται άντρες μέχρι σαράντα πέντε ετών  οι οποίοι  έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στο  συγκεκριμένο στρατόπεδο και θα εκπαιδευτούν για μία εβδομάδα.


Πέρα από το επιχειρησιακό κομμάτι θα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν μετά από χρόνια φίλοι και σίγουρα θα δοθεί μια «ανάσα» στους καταστηματάρχες κυρίως  της Μύρινας.



Βέβαια εδώ να αναφέρουμε ότι έχουν προκύψει και μικροπροβλήματα κυρίως με τους Λημνιους  που συμμετέχουν στην άσκηση ,με αρκετούς από αυτούς να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους και την αδυναμία τους λόγο της ενασχόλησης τους με τον τουρισμό.

Παντως από την πλευρά της 88ΣΔΙ φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: