Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Απογειώνονται τουρκικά μεταφορικά αεροσκάφη με Στρατό και ΤΟΜΑ για το Κατάρ


 


Τούρκοι στρατιώτες κατευθύνονται προς στο Κατάρ. Θα ενωθούν με μια μικρή δύναμη που είχε αναπτυχθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και θα αριθμούν συνολικά περίπου 300 άτομα προσωπικό με 15 ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ ACV-15, οι οποίοι θα έχουν ως βάση τους τη νέα τουρκική βάση στη χώρα.
Οι δύο χώρες αποφασίστηκε να ιδρύσουν στην Doha ένα κοινό Μεραρχιακό Τακτικό Στρατηγείο με Διοικητή ένα Καταριανό Στρατηγό και Υποδιοικητή ένα Τούρκο Ταξίαρχο.
Συνολικά πρώτη φάση 500-600 άτομα, ενώ στο μέλλον ο αριθμός θα αυξηθεί στους 5.000 στρατιωτικούς, όπως αποφάσισε σήμερα το τουρκικό Κοινοβούλιο.
Επιπλέον όπως σημείωσε ο Τούρκος Ταγματάρχης, η κυβέρνηση του Κατάρ ζήτησε από την Τουρκία να οργανώσει και να προετοιμάσει ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες θα αναπτυχθούν στην Doha εντός σύντομου χρονικού διαστήματος με μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ηδη η τεράστια αερομεταφορική δύναμη της Τουρκίας με περίπου 55 μεταγωγικά A-400M, C-130 και CN-235, έχει κινητοποιηθεί και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η μεταφορά τους στο κρατίδιο, το οποίο και επίσημα τέθηκε υπό την προστασία της Αγκυρας.
Αυτό για να μαθαίνουν οι φωστήρες που πέρασαν από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ενέκριναν την εκπαίδευση Καταριανών πιλότων στα ελληνικά πολεμικά αεροδρόμια και των αρματιστών στις επιλαρχίες των Leopard-2HEL.
Δείτε το βίντεο με την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων τον περασμένο Νοέμβριο, στην πρώτη τουρκική βάση εκτός της χώρας:

Πηγη:Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: