Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ: Η «ψευτομακεδονική γλώσσα» βασίζεται στη βουλγαρική διάλεκτοΟ διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ (Божидар Димитров), ένας από τους μεγαλύτερους αντιμακεδονιστές της βουλγαρικής κοινωνίας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Ζόραν Ζάεφ στη Βουλγαρία, ο οποίος 

προσκύνησε στο μνημείο του τσάρου Σαμουήλ, στο οποίο αναγράφεται «Τσάρος Σαμουήλ, Τσάρος  Βουλγάρων», δήλωσε ότι η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα είναι μια διάλεκτος της βουλγαρικής και ότι τα Σκόπια πρέπει να έχουν μια ονομασία στην οποία να μην περιέχεται  το όνομα Μακεδονία, όπως άλλωστε επιθυμούν οι Έλληνες.
Αυτό δήλωσε σε ερώτηση της σκοπιανής εφημερίδας «Βέτσερ».
«Για τη γλώσσα που θα υπογραφεί η Συμφωνία Καλής Γειτονίας, έχουμε καιρό μέχρι τότε,  να βρούμε μια φόρμουλα, ώστεεμείς οι Βούλγαροι για να έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας.
 Η «μακεδονική γλώσσα» ανήκει στη βουλγαρική ‘βαρδαρική διάλεκτο’ (Βαρντάρσκι ντιαλέκτ- Вардарски диалект) [ της περιοχής του άνω ρου του Αξιού], και αυτή πραγματικά είναι, είπε ο Ντιμιτρόφ.
«Οι Έλληνες, δήλωσαν ότι οποιαδήποτε ονομασία, η οποία θα φέρει το όνομα Μακεδονία, δεν θα γίνει αποδεκτή από αυτούς. 
Και έχουν δίκιο, γιατί είναι μέρος της κληρονομιάς τους. 
Η Αρχαία Μακεδονία είναι μέρος του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους και βρίσκεται πλήρως στο έδαφος της σύγχρονης Ελλάδας, μια στενή λωρίδα, που εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη καταλήγει στα αλβανικά βουνά.
 Η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει ( δεν θα παραδοθεί)», ήταν το σχόλιό του για το ζήτημα της ονομασίας.
(focus-news.net)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: