Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση Ρωσίας υπέρ... Κατάρ: «Μην τους πειράξετε» - Συνομιλία Β.Πούτιν με αλ Θάνι!


 

Ξαφνική στήριξη στο Κατάρ είχαμε πριν  λίγο από την Μόσχα και ενώ τα σαουδαραβικά στρατεύματα "ζεσταίνουν" τις μηχανές στα σύνορα με το πάμπλουτο κρατίδιο, η ηγεσία του οποίου στήριζε τους πάσης φύσεως ισλαμιστές τρομοκράτες, αλλά όλα αυτά μέχρι να υπάρξει προσέγγιση Ντόχας-Τεχεράνη, ουδόλως ενοχλούσαν τους Σαουδάραβες.
Με μία ανακοίνωση που λέει "STOP" στις όποιες σκέψεις για εισβολή στο κρατίδιο (ένα από τα πλουσιότερα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο) η Ρωσία παίρνει θέση, με το Κρεμλίνο να ανακοινώνει ότι "Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στον εμίρη του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ-Θάνι πως η στάση της Ρωσίας είναι σταθερή: Οι καταστάσεις κρίσεων πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και διπλωματία μέσα, μέσω διαλόγου και όχι με μονομερείς αποφάσεις"! 
Επίσης ανακοινώθηκε ότι "Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πούτιν και ο αλ Θάνι επίσης συζήτησαν την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κατάρ, κατά κύριο λόγο στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων". Που σημαίνει ότι η Μόσχα αναλαμβάνει την προστασία ου Κατάρ σε μια εξέλιξη που μένει να φανεί αν θα σταματήσει τις εξελίξεις ή απλώς θα ρίξει λάδι στην φωτιά που ξέσπασε στην Μ.Ανατολή.
Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο βασικός στόχος δεν είναι το Κατάρ, αλλά το Ιράν. Και στο βάθος το Ισραήλ που κινεί -για άλλη μια φορά- αριστοτεχνικά τα νήματα...

 

Maxim A. Suchkov @Max_A_Suchkov

just had phone conversation w Emir .Talked investments, trade&economy,praise existing cooperation. Read b/n the lines.

Δεν υπάρχουν σχόλια: