Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Το νεύμα του Ταξίαρχου Π. Καπραβέλου που έκανε τους Κιλκισιώτες να δακρύσουν

Ρίγη συγκίνησης στο Κιλκίς κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της μάχης του Κιλκίς - Λαχανά, που έχει μείνει στην ιστορία ως η φονικότερη ημέρα των Βαλκανικών πολέμων.


Μετά την καθιερωμένη παρέλαση και ενώ ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο του Κιλκίς για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τη μαθητιώσα νεολαία και τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδος μας που παρέλασαν ενώπιον των επισήμων, ένα νεύμα του Διοικητή της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Πάρι Καπραβέλου ήταν ικανό για να προκαλέσει συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους.


Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, με ένα του νεύμα ο Ταξίαρχος Καπραβέλλος έδωσε εντολή και ελευθερώθηκε ο χώρος μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών της πόλης για να συγκεντρωθούν οι Κιλκισιώτες και μαζί με τις πολιτικές αρχές και τη στρατιωτική ηγεσία της περιοχής να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο.
''Ήταν κάτι το μοναδικό όπως μας μετέφεραν στο kranosgr συνάδελφοι από Κιλκίς που  κάλυπταν το ρεπορτάζ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Κιλκισιώτες θα θυμούνται για πάντα αυτή τη συγκλονιστική στιγμή''.


Ο φακός του καλού συναδέλφου και φίλου του kranosgr, Θεόφιλου Κυριακίδη έχει καταγράψει ξεχωριστές εικόνες τις οποίες με τη σειρά μας θα σας παρουσιάσουμε από τις λαμπρές εκδηλώσεις στην περιοχή.


Ως kranosgr, έχοντας καθημερινά επαφή με στελέχη από διάφορες περιοχές δεν περιμέναμε και κάτι το διαφορετικό από τη νέα Διοίκηση του σχηματισμού, η οποία ακολουθώντας πιστά το Δόγμα του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή για εξωστρέφεια και έχοντας την Ταξιαρχία σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες ευχάριστα!
 
 
Πηγη:kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: