Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Σκόπια: Ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας


«Τα Σκόπια και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πάντοτε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και από αυτήν την άποψη θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας στο μέλλον», σε αυτήν την ανακοίνωση κατέληξαν  μετά από 

σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας, η νέα υπουργός Ραντμίλια Σεκερίνσκα και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι.
«Το υπουργείο και η κυβέρνηση εκτιμούν την πολιτική και την στρατιωτική υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι σταθερή και βοήθησε στη διαμόρφωση του συστήματος στον τομέα του στρατού και της άμυνας. Στρατηγικός μας στόχος είναι η πλήρης ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», είπε ο Σεκερίνσκα.
Η ίδια υποστήριξε ότι τα Σκόπια είναι «υπερήφανα που ήταν ένας από τους εμπνευστές της Αδριατικής Χάρτας», πρόσθεσε, όμως, ότι μόνο η χώρα της δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ΝΑΤΟ.
«Οι προσπάθειες μας θα κατευθύνονται στον εκσυγχρονισμό του στρατού. Θεωρούνται προτεραιότητες στον τομέα της άμυνας και θα γίνουν σε συγκεκριμένες προθεσμίες», είπε η Σεκερίνσκα τονίζοντας ότι «είναι ευπρόσδεκτη κάθε υποστήριξη από τους εταίρους, όπως οι ΗΠΑ».
(mkd)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: