Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τζαφέρι- Γιαννακάκης: Η τακτική επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας


Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου Σύνδεσης, Δημήτρη Γιαννακάκη και επανέλαβε την πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, Νικόλαο Βούτση, να επισκεφθεί τα Σκόπια,  καθώς και τη δυνατότητα συνάντησης στο περιθώριο των διεθνών κοινοβουλευτικών συναντήσεων.

Ο Τζαφέρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κοινοβουλίου, ενημέρωσε ότι η Βουλή των Σκοπίων έχει σχηματίσει μια  κοινοβουλευτική ομάδα για τη συνεργασία της με το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο πρέσβης Γιαννακάκης,  έκρινε ότι πέρα από το ζήτημα του ονόματος, δεν υπάρχουν άλλα σοβαρά θέματα μεταξύ των δύο χωρών και η τακτική επικοινωνία και οι επαφές θα συμβάλλουν στην ταχύτερη επίλυση αυτού του προβλήματος.
 «Η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του γείτονά της και εύχεται επιτυχία στις Ευρωατλαντικές φιλοδοξίες», είπε ο Γιαννακάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.
Ο Τζαφέρι δήλωσε ότι ελπίζει πως θα βρεθεί λύση στο μόνο ζήτημα που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Στο τέλος της συνάντησης, οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη για πιο συχνές συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών, οι οποίες θα συμβάλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας και στη βελτίωση της αντίληψης μεταξύ των δύο λαών.
Πηγη: http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: