Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Προκαλεί η Τουρκία με νέα NAVTEX

Νέα πρόκληση έρχεται από τους γείτονες με NAVTEX η οποία, όπως συνηθίζει η γειτονική χώρα τελευταία, ακυρώνει ελληνική αγγελία και προσπαθεί να δεσμεύσει παράνομα περιοχή στο Αιγαίο ταυτόχρονα επιχειρώντας να σταματήσει τις έρευνες του ελληνικού HERCULES.

Ειδικότερα η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού ναυτικού εξέδωσε την NAVTEX 638/17 όπου γράφει ότι η ελληνική NAVTEX 346/17,εκδόθηκε από αναρμόδιο σταθμό και επομένως...είναι άκυρη. Η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμiκού Ναυτικού και αφορά στην παράνομη δέσμευση 3 περιοχών στο Αιγαίο με τις τουρκικές NAVTEX 821/16-822/16-823/16 οι οποίες είχαν εκδοθεί το 2016 και δεσμεύουν περιοχές στο Αιγαίο για σχεδόν όλο το 2017.

Η ελληνική NAVTEX συγκεκριμένα αναφέρεται σε έρευνες του πλοίου RV HERCULES που πραγματοποιούνται κοντά στο σύμπλεγμα των Φούρνων, στην περιοχή Σάμου.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα 21 Ιουνίου ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F/4 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 11:15 και στις 11:39 πραγματοποίησε υπερπτήση άνωθεν του Μακρονησίου και της νήσου Ανθρωποφάγοι που βρίσκεται Νότια των Φούρνων στα 10000 πόδια.

Παρακάτω οι NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία με τις οποίες επίμονα προπαθεί να βαλει φρένο στις έρευνες του RV HERCULES.





Η ελληνική Navtex


Οι Τουρκικές προκλήσεις έρχονται δυο μέρες μετά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου οι οποίοι συμφώνησαν με την ελληνική κυβέρνηση να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.
 
 
Πηγη:Onalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: