Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τουρκικός στρατός: «Αποδείχθηκε η συνεργασία ΗΠΑ-PKK»

Ο τίτλος από το δημσίευμα

Παρά του ότι οι Αμερικανοί έχουν διακοινώσει τους σειριακούς αριθμούς των όπλων που έχουν χορηγήσει στους Κούρδους της Συρίας- YPG, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας,   η τελευαταία έχει ξεκινήσει μια  ξεχωριστή έρευνα  για τα όπλα αυτά, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Οι (ομάδες) YPG  που είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, συμμετέχουν στην επιχείρηση της Ράκα,   και έχουν δοθεί σε αυτές από τους Αμερικανούς μια μεγάλη ποσότητα όπλων, σημειώνει το δημοσίευμα.
Η Τουρκία διεξάγει έρευνες για τα όπλα αυτά,  προκειμένου να δώσει απάντηση στις ανησυχίες της, ότι δηλαδή, τα αμερικανικά όπλα θα διοχετευθούν στους Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας.
Το Σαββατοκύριακο  σε επιχείρηση κατά των Κούρδων αυτονομιστών στο Χακάρι βρέθηκε ένα αντιαρματικό όπλο AT-4 στο οποίο ο χαραγμένος σειριακός του αριθμός είχε σβηστεί.
Μεταξύ των όπλων που έδωσαν οι Αμερικανοί στις YPG υπήρχαν, επίσης, χιλιάδες αντιαρματικά AT-4,  σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φικρί Ισίκ, δήλωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και θα διαβιβάσει τη σχετική καταγγελία στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Ματίς.
(aksam.com.tr)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: