Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αγωνία: Μέχρι 3,5 μίλια έφτασε από την κυπριακή πλατφόρμα εξόρυξης η τουρκική φρεγάτα!



H τουρκική φρεγάτα Gokceada κλάσης O.H.Perry (ή "G" οπως είναι ο τουρκικός κωδικός του πλοίου μετά τον εκσυγxρονισμό και την αναβάθμισή της) "έσπασε" την "κόκκινη" γραμμή αποκλεισμού των 5 ναυτικών μιλίων που είχε ορίσει η Λευκωσία ως ζώνη αποκλεισμού γύρω από το γεωτρύπανο της Tοtal που πραγματοποιεί γεώτρηση στο κοίτασμα "Ονησιφόρος" στο "Οικόπεδο 11" της κυπριακής ΑΟΖ.




Το τουρκικό πλοίο βρέθηκε σε απόσταση 3,5 μιλίων από την πλατφόρμα και ήταν ορατό πλέον, ενώ η πλατφόρμα ήταν εντός της ακτίνας βολής των πυροβόλων του.

Το τουρκικό πλοίο αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει φτάσει σε απόσταση 25 μιλίων, δηλαδή μόλις 55' χρονική απόσταση από την πλατφόρμα.
ΠΗΓΗ: 


Η ελληνική κανονιοφόρος "Νικηφόρος" βρίσκεται στην περιοχή του λιμένα της Λάρνακας, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν πρέπει να είναι κοντά στην πλατφόρμα την ώρα που την προσεγγίζει η τουρκική φρεγάτα, καθώς θα μπορούσε εύκολα να κλιμακωθεί η κατάσταση και η "Νικηφόρος" να βρεθεί σε μειονεκτική θέση αφού ο οπλισμός της Gokceada είναι πολύ ισχυρότερος από αυτόν του "Νικηφόρου".



Επιβεβαιώνονται λοιπόν αυτοί που υποστηρίζουν από την αρχή ότι έπρεπε να σταλεί φρεγάτα και όχι κανονιοφόρος στην περιοχή. Πάντως και η πυραυλάκατος κλάσης "Ρουσσέν" που θα μπορούσε να απαντήσει κατάλληλα στην τουρκική φρεγάτα δεν έχει πλεύσει καθόλου προς την περιοχή.

Από τις δύο γαλλικές φρεγάτες η μία ήταν αρκετά κοντά, πάντως και θα μπορούσε αν επέμβει σε χρονικό διάστημα λιγότερο της 1,5 ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: