Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Η υπουργός Άμυνας Σκοπίων επισκέπτεται την Αλβανία




Η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας  (α) και η ομόλογός της από τα Σκόπια επισκέφθηκαν το τάγμα των ειδικών δυνάμεων και κομάντο στο Ζαλ -Χερ

«Η υπουργός Άμυνας κα Μίμι Κοδέλι δέχθηκε σήμερα σε συνάντηση την υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, κα Ραντμίλα Σεκερίνσκα Γιανκόσκα, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσκεψη στο εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων της», σημειώνει η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Άμυνας.

Στη συνάντηση η Αλβανίδα υπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα της εκτιμά και ενθαρρύνει τις προσπάθειες και το έργο των Σκοπίων σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Άμυνας και εκτιμά, επίσης, τις προσπάθειες για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Η υπουργός επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη στήριξη της Αλβανίας προς τα Σκόπια, στην πορεία τους προς το ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, ευχαρίστησε την υπουργό για τη συνεργασία και την υποστήριξη που δίνει η αλβανική κυβέρνηση στη διαδικασία ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.
Η Μίμι Κοδέλι είπε χαρακτηριστικά: 
«Οι διμερείς μας σχέσεις σε διάφορους τομείς βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν καλύτερες, ειδικά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων της ασφάλειας και της άμυνας.
Η Αλβανία πιστεύει ακράδαντα ότι το μέλλον των Βαλκανίων είναι η Ευρω-Ατλαντική Ενσωμάτωση. Η πορεία της διεύρυνσης του  ΝΑΤΟ είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία  και η πλήρης ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ατλαντική Συμμαχία είναι ζωτικής σημασίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και πέραν αυτής.
Εκτιμούμε και ενθαρρύνουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της πΓΔΜ στον τομέα της Άμυνας. Η Αλβανία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες των Σκοπίων για ένταξη στη Συμμαχία», είπε μεταξύ άλλων η Κοδέλι.
(Ministria e Mbrojtjes)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: