Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Μπορίσοφ: Προς το συμφέρον της Βουλγαρίας είναι η σταθερότητα στα Σκόπια με σαφή ευρωατλαντική προοπτική

 Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, αναφέρει ότι η σταθερότητα στα Σκόπια και ο προσανατολισμός τους στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον της Βουλγαρίας

Προς το συμφέρον της Βουλγαρίας είναι στα Σκόπια να επικρατεί σταθερότητα, να είναι  μια ενωμένη ανεξάρτητη χώρα, με σαφή ευρωατλαντική προοπτική, με πολιτική προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών και  ακύρωση της αντιβουλγαρικής ρητορικής, όπως παρουσιάζεται εδώ και δεκαετίες.

Αυτά υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, σε απάντηση της επιστολής της προέδρου του αντιπολιτευτικού βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Κορνηλίας Νίνοβα, αναφερόμενη στη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με την πΓΔΜ, όπως ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.
Ο Μπορίσοφ, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, για τη σύναψη της συμφωνίας σχέσεων καλής γειτονίας, πραγματοποιούνται εντατικά από το 2008 και ότι από τότε υπήρξαν 11 γύροι διαπραγματεύσεων σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, και κατ’ επανάληψη η σύμβαση συζητήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή πρωθυπουργών.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο σκοπός της συμφωνίας είναι η επαναβεβαίωση της κοινής δήλωσης που υπεγράφη το 1999 από την κυβέρνηση του Ιβάν Κουστόφ,  οι δύο χώρες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να επιβεβαιώσουν την πολιτική δέσμευσή μεταξύ τους στο έγγραφο.
(telma.com)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: