Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΥΠΕΞ: Έντονη αντίδραση στις δηλώσεις Γερμανού υφυπουργού για το όνομα της ΠΓΔ


Έντονη ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις που έκανε από τα Σκόπια κατά την επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Michael Roth. Ο Γερμανός αξιωματούχος μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος Ντιμιτρόβ, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι "κανείς εκτός Μακεδονίας (σ.σ αυτολεξί) και Ελλάδος δεν καταλαβαίνει την μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη... Πρέπει να αφήσουμε την Ιστορία στην Ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον..." δήλωσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, καλεί τον Γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών "να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων του". Ο Μ. Roth πραγματοποιεί βαλκανική μινι-περιοδεία σε Σερβία και Σκόπια, έχοντας επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δύο χωρών. 
Πηγη:Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: