Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

«Τα πνευματικά σύνορα της Βουλγαρίας είναι όπου βρίσκονται οστά νεκρών Βουλγάρων στρατιωτών» ....ΤΑΠΑΜΕ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


Τα πνευματικά σύνορα της Βουλγαρίας, είναι όπου βρίσκονται τα οστά των νεκρών Βουλγάρων στρατιωτών.

Αυτό είπε ο συγγραφέας του βιβλίου «Καϊμακτσαλάν», Κρασιμίρ Ουζούνοφ, παρουσιάζοντας το βιβλίο στο κοινοτικό κέντρο του Ρακόφσκι.
Ο Κρασιμίρ Ουζούνοφ ( που είναι ο ιδιοκτήτης του βουλγαρικού πρακτορείου Φόκους), σημείωσε ότι το βιβλίο θα το παρουσιάσει σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο «να ησυχάσουν τις ψυχές» των Βουλγάρων στρατιωτών που πέθαναν  στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν.
 «Αν θέλουμε να προχωρήσουμε προς το μέλλον, πρέπει να μιλάμε για την ένδοξη ιστορία της Βουλγαρίας, την ιστορική μνήμη και θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε λησμονήσει», δήλωσε ο συγγραφέας Κρασιμίρ Ουζούνοφ.
Για τον θάνατο των Βουλγάρων στρατιωτών στις 20 Σεπτεμβρίου στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν ο συγγραφέας ήταν κατηγορηματικός ότι πρέπει να γίνει παράδοση και ημέρα επετείου  ολόκληρου του βουλγαρικού λαού.
«Στις 20 Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνο, πρέπει να υπάρχει κάποιος εκεί που θα αφήσει ένα λουλούδι – εκεί στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν, στη μνήμη τους», είπε ο συγγραφέας.
(focus-news.net)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: