Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Ο Ζάεφ προσμένει υποστήριξη από τους Ακαδημαϊκούς

Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από τον πρόεδρο της ακαδημαϊκής κοινότητας υποστήριξη στο έργο της κυβέρνησης

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων με την προεδρία και τους επικεφαλής τμημάτων της Ακαδημίας.

Τον  Ζάεφ, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι και τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης καθώς και ανώτερα στελέχη από άλλα υπουργεία, υποδέχθηκε και του ευχήθηκε θερμά ο πρόεδρος  της επιστημονικής κοινότητας, ακαδημαϊκός Τάκι Φίτι.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ένας από τους κύριους λόγους της συνάντησης είναι το άνοιγμα της διαδικασίας της συνεργασίας, για την ενσωμάτωση στις τρέχουσες πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, των προτάσεων της Ακαδημίας.
Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης, η χώρα χρειάζεται τη γνώση και τη σοφία όλων των πολιτών της και ιδιαίτερα των ερευνητών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση ότι η ακαδημία έχει τις δυνατότητες και μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας  για την ανάπτυξη της χώρας έπειτα από μια μακρά περίοδο κρίσης σε όλους τους τομείς.
(plusinfo)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: