Διεκδικούμε πολιτισμικά, εθνογραφικά και ιστορικά το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Αχρίδα, Πετρίτσι, Άνω Τσουμαγιά, Ανατολική Ρωμυλία,Kωνσταντινούπολη,Μ.Ασία,Πόντο,Κύπρο,Β.Ήπειρο...

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Σκόπια: Στέρηση διαβατηρίου στον εκπρόσωπο των Σλάβων της Αλβανίας


«και ο Έντμοντ Τεμέλκο έμεινε χωρίς διαβατήριο»

Το Εφετείο των Σκοπίων απέρριψε έφεση του δημάρχου του δήμου Πούστετς της Αλβανίας, Έντμοντ Τεμέλκο, και αποφάσισε να εμφανίζεται σε εβδομαδιαία βάση στο δικαστήριο  καθώς και τη στέρηση του διαβατηρίου του. ( σημ. ο Τελμέκο εμφανίζονταν ως  φανατικός  ‘ψευτομακεδονιστής’ και υποστηρικτής του Νίκολα Γκρούεφσκι)

Το δικαστήριο εκτίμησε τις συνθήκες του κατηγορουμένου, ότι, δηλαδή,  έχει οικογένεια και είναι πατέρας δύο παιδιών και ότι είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου στην Αλβανία καθώς και δήμαρχος του Πούστετς, αλλά διαπίστωσε ότι οι περιστάσεις που αναφέρονται  από την κατηγορούσα αρχή δεν μπορούν να δώσουν διαφορετική απόφαση από το δικαστήριο.
Επισημαίνεται ότι ο Έντμοντ Τεμέλκο, εκπρόσωπος της σλαβικής κοινότητας στην Αλβανία, είναι μπλεγμένος στην εκλογική νοθεία (υπόθεση Τιτάνικ όπως λέγεται στα Σκόπια) του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι- VMRO-DPMNE.   
Ο ίδιος με εκατοντάδες  άλλους σλάβους της ανατολικής Αλβανίας δήλωναν, ψευδώς,  κάτοικοι Σκοπίων και ψήφιζαν (δύο φορές) υπέρ του Γκρούεφσκι στις βουλευτικές εκλογές της χώρας.
(makfax.com)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: